-Socialbidrag-



Läste precis om en tjej som provar på och leva på socialbidrag i en månad hon sägs leva på 97 kr i månaden. Hennes Budget ser ut såhär :

                                        http://blogg.aftonbladet.se/30258

Men då börja jag fundera, hon har mer än oss studenter och leva på om man kollar hur mycket pengar det är beräknat efter. Har man lån och bidrag så har vi studenter ut 7800 kr. Men utifrån denna lista, så lägger man ändå 770 kr på Tv/Tele/Tidningar. Är det nödvändigt egentligen?

När man börjar studera så börjar man tänka mer ekonomiskt oftast, iaf om man ska leva på dessa 7800 kr och hyran ligger påmellan 3300-3500 kr. Men all kurslitteratur vi behöver och mat sen gärna lite kläder så vi sklipper gå runt nakna eller i söndriga kläder hade varit bra ibland *hahaha* Nej men ni förstår säkert min tanke. Det är inte lätt i dagens samhälle att leva, maten blir dyrare, dyrt och leva. Sen för att kroppen ska må bra och hålla när man börjar jobba och ända fram till pension så behöver kroppen träning vilket också kostar ca 240 kr i  månaden... Att Leva är dyrt!


Så vi kan väl säga att varken som student eller leva på socialbidrag är något kul. Men jag tror det är viktigt att visa uppskattning på andra sätt, pengar är inte allt, fast det är mycket....
 
Min familj och vänner betyder mycket och skulle aldrig kunna bytas mot pengar.

                                  


Kommentarer
Postat av: M A L I N

tycker vi studenter får ut alldeles för lite :/

2009-03-27 @ 18:22:55
URL: http://www.malinh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0