Helgen kommen...

Nu är helgen kommen, efter en en jättebra praktikvecka och mindre bra matvecka. Så from nästa vecka så kommer jag inte äta tilsamans med barnen. Det funkar inte.. Eftersom jag inte har någon asning om kcal och se mellis och semlor.Nej from måndag blir det inte mer mat där... Bättre och stå över allt. Börjar jag att ge efter så slutar det illa.  På måndag är det dags för att börja flytta...  :0) Tjatig är jag, jag vet.. Men ska bli så himla skönt och komma bort från första våningen där alla glor in.... Slippa ha nerdraget hela dagarna. Lagom och flytta nu när vårsolen börjar titta fram :0) Men först blir det en helg i Malmö. Tyvärr hinner jag inte träffa vännerna denna gången.. Förlåt :( Men jag hoppas att vi ses snart ändå och Lina, hoppas du väljer och komma upp på inflyttningsfesten:) Helgen blir med familjen och imorgon blir det först fika med Mamma och Frida hos mormor, Sofia var iväg på annat och sen blir det middag och MELODIFESTIVALEN med Pappa och familj :) Ska bli trevligt!

Nej fortsätta lite här men hoppas ni får en trevlig helg för det ska jag ha. På Söndag är jag tillbaka om inte förr..

Ciao!


Onsdag

Veckorna rusar i väg och vi är redan halvvägs in i vecka 9. Snart är sommaren här.. Nej okey inte riktigt men våren börjar närma sig.. Fast det ser inte så om man tittar ut genom fönstret hehe.
Idag blir det praktik, skojskoj. Och ännu en bakförmiddag för i eftermiddag blir det Drop IN fika.. Semlor. Jag har sagt till mig själv att få äta en.. Vilket gör att jag börjar dagen med en liten frukost med havregrynsgröt och kanel, sen en frukt på fruktstunden och sen lunch med barnen, tror det var kycklinggryta idag m ris. Helt okey kcal mässigt tror ja.. Sen mellis Semla och ikväll tomatsoppa!

Jag får inte tappa greppet alltför mycket nu när jag står still. Blir så irriterad. Jag planerar för och kunna äta... Men det går inte neråt. Klart min kropp har gått ner en del men fast jag är normalviktig nu så finns där ju och ta av än... Menmen får låta det ta tid. Kan väl vara glad att sommaren är ett par månader iväg än....

Om 2 dagar kvar till jag åler till Malmöö!Läängtar och Saaknar!

Kungligt bröllop!

Idag offentliggjordes Kronprinsessan Viktoria och Daniels förlovning. Så det blir bröllop sommar 2010.
Nu får vi se vad detta gör för sverige och vilket nytt Svenskt äventyr detta blir.

Annars är det såkallad fettisdagen, fast ingen semla har det blivit idag. Men på praktiken har vi börjat baka bullar idag som ska skapa semlor under morgondagen. Så imorgon eftermiddag blir det semlor till mellis... Vilket jag kommer äta och därför får jag dra ner på mina kcal intag under resten av dagen. Men det är det heltklart värt! Till Lunch serverades fisksoppa idag, otroligt god. Ska försöka göra lite mer mat nu när jag flyttar. Det är mitt mål.. Soppa är nyttigt och supergott!  Annars har jag haft en jättebra dag men nu är jag trött och det blir soffan resten av kvällen..

Kram på er alla!

Djävulskt ont..

Hatar klaga. Men nu är det inge kul. Har svinont och hur jag ska klara praktiken har jag ingen aning om. Ont när jag går, ont när jag står ont när jag sitter ont när jag ligger.... Hmmm... Vad ska jag då göra? Att ha ont gör att man blir okoncentrerad på allt annat.. Såå irriterande och jobbigt. Orkar inte ha ont mer. Trodde det skulle hjälpa och tappa vikt... Kanske det gjort oxå eftersom vem vet hur det annars skulle varit... värre antagligen.. Frågan är smärtan kan väl inte bli så mycket värre.
Får väl försöka ringa vårdcentralen, hmm men vad kan de göra, men de lär ju veta var jag ska vända mig...

Första dagen på praktiken gick annars jättebra, haft avdelningsmöte så nu vet jag hur planerna ser ut för veckan :) Klade mig utan och äta frukost(åt hemma innan) och lunch på praktiken utan äter nu efter istället, :).. I Eftermiddag blir det lungt, ska försöka ha foten i högläge...


Tänk kcal som en bankomat, Du kan inte handla för mer än vad du har råd med, likaså är det du kan äta mer än vad du har kcal till....
     
                        Kraaam och Peepp!


"Pizza"

Tack men Nej tack! Men fy vad jag vara nära, mina tankar bara men guud var gott. Har Varit och hjälp till och städa studentpuben och då bjöd de på pizza, Tack för hjälpen.. Maten skulle beställas från en av de godaste pizzerierna, men tanken på och äta pizza hade varit gott men samvetet sa någon annat. Men shiit vilken restaturang som inte hade sallader. Så det fick bli en Kyckling Wokgryta med ananas o grönsaker i tomatsås.. och litelite ris! Så rätt nöjd ändå och himla gott var det :)Pizza kommer det bli under flytten, men inte idag!

Elina= Jag ska bara byta studentlägenhet till en litelite större med bättre planlösning.Ska bli himla sköönt...

Nu ska jag slänga mig i soffan och vila foten och dricka en kopp te.Överansträngt foten så lite svullen så gick hem lite
tidigare från städningen. Sjukt ont... Men jag får vänja mig och sen gå på ipren nu i veckan på Vfun....."Helvete"


Något blek var jag då(december 2008), men det ska det snart bli ändring på ;)


 


Snart dax :)



En bild på Cissy och mig från nyår :D)

Dagen har jag som sagt klarat av hur bra som helst, skåpen börjar bli tomma många av dem. Känns skönt och börjat packa. Nu blir det snart hem till Cissy och Kent för melodifestivalen. Men jag ska sköta mina kcal och fick veta att de hade pepsi max hemma :) och sen tar jag nog med mig lite grönt te oxå! Men jag har faktiskt 300 kcal kvar, så får se om det blir något gott :D

Jag mår så himla bra när jag vet att jag sköter mig. Hoppas ni alla har en bra helg och en mysig sådan.

                                                            Tappa aldrig tron på dig själv!

Lördagen...

Springer iväg och vet knappt vart dagen har tagit vägen.. Men jag vaknade relativt tidigt och fastna framför datorn tills det var dags att gå en lite runda och lämna böcker på biblioteket på vägen. Foten är inte riktigt okey idag så det blev bara en lite runda. Camilla följde med, så vi fick snackat lite :D ) Sen fick jag låta 2 flyttkartonger så jag kunde börja packa. Vilket jag har gjort, känns hur bra som helst :) Hitta en dietorelle påse längst in i skåpet "mums".
Har varit av med min extra nykel, med jag upptäckte att jag lagt den på ett jättebra ställe så nu hittade jag den vilket kännas väldigt sköönt. Börjar flytta den 2 mars och som jag läängtar, Camilla ska hjälpa mig Så vi börjar åka bort med en del grejer då. Såå himla gulligt :) Tack gumman. Sen kommer pappa upp på onsdagen och tillsamans med R, tar dem de stora möblerna.. Supersnällt verkligen :) Börjar kännas lite verkligt nu att jag ska flytta, betalade hyran idag.....

Ska packa ner lite glas nu och sen får det vara klart för idag...

"Melodifestivalen"

I morgon är det dags för Delfinal 3 men redan nu kan man lyssna 1 min/bidrag på www.melodifestivalen.se. Jag gillade Molly Sanden's låt- Så vill stjärnorna. Vilken röst vilken röst hon har :D. Man kan även lyssna på bidragen som åkt redan Markoolios- kärlekssång från mig.Helt underbar fin låt :0) I morgon är det bara 1 vecka kvar tills jag är på Malmö Arena för och se delfinal 4 :=) Ska bli såå kul!
                                                                                             
                                                                                 Petra Mede blev bättre förra veckan:D  

Uppgiften är inlämnad och nu kan jag börja andas:)

"Trött och seg"

Shiit Vad jag är trött och seg :( Efter mååånga timmars pluggande. Så anser jag mig själv som klar nu. Tror jag. Känns som jag ändrar massa nu och kan fortsätta göra det. Man blir aldrig helt nöjd. Som sagt har jag inte hunnit med någonting annat och tiden har verkligen sprungit iväg. Nu blir det nog en kopp te och slappande i tvn. Eller hmm.. Plockar nog undan lite först så jag får bort kursböckerna :D)


"Vinterlandskap"



Snön har legat på marken många dagar nu, nu är det nästan som man blir lite förvånad när väl snön försvinner, fast himla mysigt är det men våren får gärna komma fram nu:) Vaknade av värk i foten men efter övervägande och diskussion med mig själv bestämde jag mig ändå för att gå morgonpromenaden. Så min vanliga morgonrutin blev det och nu sitter jag här och kollar lite bloggar. Innan jag ska sätta igång och kolla igenom uppgiften en sista gång innan jag skickar in det. Denna uppgiften har jag inte känt mig inspirerad på det sättet jag borde. Jag får liksom inte riktigt ner mina tankar på pappret utan att jag börjar sväva ut. Men skickar in det så får de avgöra.. För jag anser att det bara blir värre ju mera jag sitter och ändrar och lägger till.


Eftersom många av mina delmålsdagar ligger på fredagar så skriver jag in fredagens vikt på viktklubben istället för måndagens. Idag stod vågen på 69,4 KG vilket blir ett litet minus på 0,1 KG. Men allt minus är väl bra och jag är stolt över att jag gått  6/7 dagars promenader :D Men som sagt jag pendlar lite upp och ner 70 KG. Vilket gör mig lite irriterad.. Kilona sitter som klister.. Jag försöker tänka på de stora förändringarna jag har gjort och vilket annat beteende man har idag.

Kommande veckas mål: Att komma under 69 kg och TÄNKA POSITIVT.
Belöning: När jag ser 68:an på vågen blir det en sväng till solariumet :D)


"Kvällen"



Efter en pluggdag så orkar jag inte mera för idag så ska gå över till Camilla en sväng och titta på "Du är vad du äter" Många som inte tycker om Anna Skipper, hon är lite för hård ibland men brukar tänka att de 8 veckorna är en utrensningsperiod så det är nog svårt och leva på hennes sätt för länge. Men självklart blir man extra taggad över att se hur deltagarna lyckas och se resultat :0) Kanske har jag tur att få en Kopp Te"Smile"

IG el VG


När jag ändå var i skolan för att ha föreläsning idag så passade vi på att hämta våra inlämningsuppgifter vilket blev att vi fick hämta ut endast 1 av 2. Eftersom vår andra text kommit på andra vägar men man kunde bara Få Godkänt eller Underkänt. Så den blev Godkänd :) Men Pm fick jag tillbaka, lite förvånad men fick VG."OJJ" Slarvigt skrivet så fundersam tänkte jag där måste stå IG.Då förstår ni själva vilken självkänsla jag har. Men överlycklig blev jag. Jag klarar detta! Skolan har förr varit tuff och alltid jämfört mig med alla andra och alltid tyckt att alla andra får bra betyg utom jag. Men jag kan ju faktiskt! Jag börjar förstå detta nu och det gör det mycket roligare!

Det gäller ju som sagt att utmana sig själv och sluta jämföra sig med andra.
 Vilket alla människor är specialister på och borde få pris i :D


Nu sitter jag och har paus i mitt skrivande och passar på och fikar lite :)
1 äpple i skivor och 1 kiwi med vatten och vaniljte! Te kan kännas så lyxigt :0)




                       Vi kan om Vi vill och Vi ska eller hur mina underbara vk-vänner. Nu är fredagen snart här vilket betyder vägning för mig. Känns som mina kilo sitter som klister :( Promenad har det blivit varje dag förutom igår och kcal har jag klarat. Så det är jag stolt över! Helgen är jobbiga dagar då man oftast faller för frestelser men tänk såhär. Det är de dagarna man hinner fokucera på sig själv och sin familjs välmående! P

"Speciellt tack"



Till Gisela :) Du är så himla snäll som hjälpte mig göra en ny blogg som visar vem jag är.
Saknar dig gumman, Helt sjukt att vi inte träffats sen i somras. Tiden går snabbt och nu bor jag ju en bit i väg också.

Här kommer ni få följa mitt liv och vardag i Mot- och Framgångar. Att tappa vikt är ett äventyr och kamp men när jag nått mitt slutmål börjas en ny kamp att Hålla vikten. Tillsamans med er hoppas jag fixa detta!  
                                                             I sommar ses vi på stranden :=)
                                            
                                                                  Tappa alldrig tron på dig själv
                                                   Din kropp och själ är det värdefullaste du äger!
                                                                      
                                                        

                                                           Frukostdags: 40 gram All Bran
                                                                                     250 gram Lättfil
                                                                                    50 gram björnbär
                                                                                    Stoor kopp Tee


Välkommen till min nya blogg!

Här kan du läsa om hälsotips, mat, vikt, promenader och annat som hjälper dig på vägen :)

RSS 2.0