Ny blogg

Bloggar med Jonas på http://viktresan2.blogspot.com/ 


Ny blogg

Bloggar med Jonas på http://viktresan2.blogspot.com/ 


Söndag och imorgon...

Är det måndag såklart, då hoppas jag vara frisk. Ja någorlunda iaf. Jag måste komma in i mitt eget liv och livstilen som jag mår bäst av. Röra på mig och äta någurlunda bra. Tror bästämt att jag fått tillbaka lite sockerberoende under julen så nu bestämde jag mig, fastän jag inte tycker om förbud.

From måndag 11 januari är det

- Godis och snacks förbud
- Vit bröd får jag äta en gång i veckan.

Mina mål är

-Dricka mer vatten!
-Röra på mig!
- och bli helt frisk :)

Jag provar fram till Alla Hjärtansdag :)

Började såklart denna underbara blåsiga dag med en promenad med tjejerna och Hasse ;)


-- Glömt bort--

Hade helt glömt bort hur hörlig start det är på morgonen att på en promenad. Imorse vid 9 så kom Camilla och Hasse:) Solen sken och vi började traska. Härlig start på morgonen, så det lär bli flera sådana nu i solen och kommande vårvädret :)Så himla härligt att gå promenader egentligen, närsom. det som stoppat mig innan är mina ben men skadan är bättre denna vintern trots det kalla vädret. Kanske är det träningen och envisheten som börjar ge resultat ?

Kul start på nya året ;)

De sista dagarna har jag mest legat hemma merd ingen kraft i kroppen och en dunderförkylning som än en gång attackerat min kropp. Vädret är fint och soligt om dagarna men kallt.. Man önskar att man orkat sig ut. När man bara är hemma blir man väldigt uttråkad och rastlös men man orkar inte ta tag i någonting ändå :( Hatar vara sjuk. Får väl sluta och bita på naglarna helt, enligt pappa är det därför jag är sjuk Alltid ;) Men har man en gång börjat är det svårt och sluta. Men mamma klarade det efter mååååånga år så då borde jag klara det.

Har börjat få bra kontakt med en av mina fastrar igen, inte haft någon kontakt på typ 15 år. Känns helt underbart och kunna prata med henne.  Jag har insett av vi är rätt lika och haft lika tufft med vikten bla. Ligger väl i generna. Men jag ska besegra det. I Går mådde jag skit, ångesten över att bara äta, när man är sjuk de man är sugen på o orkar inte riktigt tänka om de är nyttigt eller inte. Men glass är ju en favorit, blev päronsplitt.. Så någorlunda nyttig glass iaf. Fast beror ju på hur många man äter ;)  Imorgon ska jag gå på morgonpromenad med Camilla och Hasse om jag inte blir sämre över natten, behöver komma ut och lite frisk luft hoppas jag inte skadar.

Har beställt en ny liten leksak med vibrator och andra funktioner. Längtar tills den kommer :)

Jag på nyår i min väldigt fina klänning <3


Tankar och funderingar!


Hoppas ni alla har det bra därute i vinterkylan. Själv ligger man i förkylning, hatar o vara sjuk och ensam och hemsk känner man sig :( Fast i går var Camilla och grannen viktor kom över och åt middag :) Och Hassse såklart Camillas hund ;) Vill oxå ut i snön och åka skidor och bara mysa. En sak jag inte tagit upp så mycket här är väl min medfödda skada som jag fick vid födseln. Inget jag är stolt över men det är den jag är. Vilket gör att man absolut har en hel del begränsningar som många inte har. Vintertid känner jag mig som en tant på hall is. Skadan sitter på balansen och styrkan i kroppen. Jag vet att jag är bra på mycket och att många är "imponerade" att jag kommit så långt som jag gjort i mitt liv ändå. Som de flesta andra längtar jag efter att skaffa familj och jag ser inte min skada som ett hinder. Jag tränar, jag blir starkare och utmaningar gör mig starkare. Många gånger småsaker som jag upptäcker nu får mig och känna glädje, jag klarade faktiskt detta.

Under min barndom så spelade alla tv spel, men jag kände ändå oro för att inte jag kunfde spela allt. Två händer och två fungerande ben är det ultimata i dagens samhälle men plötsligt så har någon smart människa kommit på ideen Nitendo Wii och en ny värld skapas. Låter kanske konstigt i en del öron nu. Men detta kan jag vara med på utan att slippa oro mig för att det inte skulle gå.
Kanske skulle man testa åka skidor? Jag är ju jäkligt envis och skulle göra allt för och få det att fungera.En dröm är iaf att någongång åka snöskoter, vilken frihet det skulle vara. Nu på senaste, tycker jag faktiskt om och vara ute. Kanske har min osäkerhet vänts till säkerhet ute i naturen. Mer kontroll över min kropp och rörelser.

Det blev mycket tankar och funderingar idag men det viktigaste som jag tror på. Alla har vi något som skiljer oss från mängden. Men se det som en styrka och något speciellt. Alla är vi bra på någonting!


RSS 2.0