Solen skiner...

Solen är  framme,lite vårkänsla har man allt och Gisela var så himla snäll och gjorde om min blogg lite grann :) Rollspelet gick bra, lite flumigt imellan åt, inte direkt vana att hålla på med Rollspel men väldigt lärorikt och diskutera utifrån situationer som kan hända i vårt framtida yrke.Sen gick jag hem och hämtade min kyckling, som de sa att man skulle lämna tillbaka pga glas risken, Camilla ville ha sällskap på Willys så hängde med.Hoppas verkligen det fixar sig snart. Älskar ju kyckling och Kronfågel är typ den jag äter.
Nu blir det en lugn kväll och mat och sen kolla igenom lite bloggar på vk.

Dagen har förresten gått väldigt bra mat och drickmässssigt och imorgon står plugg och sen motion på schemat :)

Ser på statistiken att det är många som följer min blogg, s himla roligt och hoppas kunna komma med lite träningstips och mattips nu när jag är igång igen. En sak vet jag... Kroppen kommer må så himla mycket bättre och Camilla är positiv och vill gärna träna morgonen också, jag gör allt för och få igång förbränningen...

3 dagar utan Godis(snacks)!

Ny dag, nya möjligheter!

Så är bra och tänka tycker jag:) Varje dag är en ny dag fullt med överraskningar.. Gym introt gick bra och nu är det full fart som gäller och har öven skrivit in mig p funbeat.se så nu ska jag börja ha koll på träningen lite extra!  Idag blir förmiddagen lugn men sen går vi lång eftermiddag och har rollspel. Bäst och vila upp sig:)
Blir inget träning idag som sagt men imorgon blir det styrketräning ochdärefter vattengympa. Häärligt "läängtar" Min kropp är himla skum nu. Så jag hoppas träningen får kroppen att stabilisera sig..
Har även bokat Djupvattenträning me Camilla på fredag, ska bli kul och testa på... :)

Testa morgonträning vet ja ;)

¨Hitta artikeln på aftonbladet.se
Kanske man borde få in lite fler morgonpass?

Brukar du säga att du inte är någon morgonmänniska?

5 starka anledningar kan säkert få dig att ändra dig och börja dagen med träning.

För att träna måste man vara väldigt disciplinerad som person. Speciellt om det ska bli något regelbundet.

Och särskilt om du lämnar den till avslutningen på dagen. Då är du oftast trött från en hel dags arbete.

Och säkert lite småhungrig också.

För att få regelbunden träning i ditt liv är morgonträning därför att rekommendera.

Här är fem anledningar till varför du borde ge morgonträningen en chans.

1. Du gör bättre ifrån dig under dagen

Träning sänker stressen. Med morgonträning sänks stressnivån, för att i stället ge oss mer energi och göra oss mer fokuserade. När vi tränar ökar blodflödet till hjärnan och vi blir piggare.

Om du tränar innan jobbet blir du också mer produktiv och bättre på att kommunicera med medarbetare, visar en studie från Leeds Metropolitan University.

2. Du får mer kaloriförbränning under resten av dagen

Förbränningen blir snabbare och mer effektiv i ungefär fyra till åtta timmar efter träning. Om du tränar på morgonen kan du ta vara på fördelarna under en längre period. Efter träning på kvällen så sover du närmre inpå träningen och hamnar automatiskt i viloläge.

Träning på morgonen gör också att det är mer troligt att du väljer nyttigare mat under dagen eftersom du vill fortsätta din hälsosamma bana.

Annars är det lätt att du rättfärdigare en extra kaka "eftersom du ändå ska träna senare".

3. Du får bättre sömn

Om du tränar på kvällen tar det tid att varva ner när du väl kommer hem och får då sämre sömn än om du tränar på morgonen. Morgonträning ger energi under dagen eftersom hjärnan berättar för kroppen att vara aktiv från träningen och framåt, och kvällen blir en tid för vila och återhämtning.

4. Du tränar oftare och effektivare

Många bortförklarar träning på morgonen med att de inte har tid, eller de vill inte behöva vakna tidigare.

Men att vänta med träningen till kvällen ökar risken för att något ska inträffa eller komma upp som gör att du inte kan träna. Eller att du helt enkelt känner dig för trött. Det är lätt att skaffa sig en bortförklaring ju längre tid du har fram till träningen.

Och när du fått morgonträning till en rutin blir det heller inte så jobbigt att gå upp lite tidigare.

5. Du får ett mer positivt humör

Träning ger endorfiner, vårt "må-bra hormon", vilket gör oss gladare, piggare och mindre stressade. Att börja dagen med en energi-boost ger positiva effekter på ditt humör under hela dagen.

Kom ihåg: lite träning är bättre än ingen träning alls. Oavsett om det är på morgon, mitt på dagen eller lunch. Men ge morgonträningen ett försök - det kan få dig att både bli en morgon- och en träningsmänniska!

Källa: Sparkpeople.com


Kan det vara så?

Efter veckors slarv med maten och en heldel socker, kan det möjligtvis vara så att sockret håller på att försvinna ur min kropp och därmed denna huvudvärken och vilket gör att jag  är smått illamående. Tanken slog mig när jag gick hem från affären och kom ihåg i julas när jag mådde likadant efter jag slarvat och ätot massa socker. Kroppen mår inte alls bra av socker så varför fortsätter man? För att det är gott såklart. Men det finns andra saker ox men och ta någon bitar godis är så himla lätt.. Nu är det 2 dagar sen jag åt godis senast och fler dagar ska det bli....

Nu blir det lugnt fram till middagen och därefter Gymintrot med Camilla och Cissy.. Träningsfreak nästa ;) Sen hem och mysa med en Stoor kopp te framför tvn.


Kraaam


-- Veckoplanering v 14--

Träningsschema v 14

Måndag: Gymintro
Tisdag: Vila
Onsdag:Vattengympa
Torsdag:Simning
Fredag: Djupvattenträning
Lördag: Vila
Söndag:Body Balance /Styrketräning

Detta schema ska jag försöka följa , kanske bytar till annat pass men träning blir det :)

Som jag har förstått det efter en del rådgivning, är det ingen fara och träna  mycket (utan så många vilodagar )bara man varierar träningsformen, det är kanske inte det smartaste och styrketräna 7 dagar i veckan men simning är skonsamt :D

Tävlingsdax:)



En tävling till gå in på http://Gullefia.blogg.se du oxå och ha chansen och vinn.!


En utmaning från Cissy :)

Vilket låt tycker du verkligen inte om?
En del radiomusik som man hört miljoner gånger!

Vad har du på dig just nu?

mjukisbyxor och tröja

Tar du ofta tupplurar?

Det händer, det är så himla härligt :)

Vem kramade du senast?

Richard

Vad åt du till middag?

Goo stekt kassler med stekt tomat och purjolök med bulgur och tomat/basilika creme fraice *mums*

Vad köpte du senast?

Gymkortet på simhallen ... Nu jäklar!

Vad lyssnar du på just nu?

Tvn ;)

Vilket väder gillar du mest?

Skiner solen känner jag mig lycklig och glad!

Vad finns på ditt nattduksbord?
Finns ingenting eftersom det inte finns något nattduksbord ;...

Säg något till personen som utmanade dig.
Gym introt i morgon äger vi ;)
Favorit-resmål?

En dröm äratt resa till ett barnhem utomlands men en solsemester stor högt på önskelistan!

Nämn några saker du inte kan leva utan:

Min underbara familj/vänner och testa nya saker och MUSIK

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?

En bra bok om orken fanns och läsa den ;)

Om du skulle bli förvandlad till en kändis av det andra könet, vem skulle du vilja bli?

Hmm  ingen aning.....

Vad är ditt favorit-te?
Olika Gröna teer:)
Vad skulle du vilja bli av med just nu?

Min ångest över tentan

Om du kunde resa var som helst i världen inom en timme, var skulle du resa?

Till min familj

Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?

Jadu... Någon av mina underara vänner....

Vad ska du göra nu?

Dags och borsta tänderna efter enhärlig dag sen blir det sängen!

Jag utmanar Jonas, Elina o Malin!


Härlig dag!

Jag har haft en jättebra dag, började dagen med att sova länge. Sen så blev det en lugn start på dagen och Camilla kom hit och vi vägde och mätte oss. Min kropp har verkligen svullnat upp efter slarv och massa skitmat några veckor, spränga vågen kändes det som, tyvärr har min kropp väldigt lätt för och gå upp men det brukar försvinna när jag kommer tillbaka till det normala och nyttiga igen. Så det hoppas vi även denna gången. Mådde megadåligt när jag förstod vad taskig jag är mot min kropp. Mitt matbeteende är fortfarande inte helt bra periodvis. Det är sjukt hemskt och mår väldigt dåligt över det men nu är träningen igång.

Som sagt åkte jag , Camilla och Cissy till simhallen och skaffade gym/sim/pass kort så nu är vi bundna i 12 månader, så nu är det träning som gäller och inga undanflykter FINNS. Kommer bli tufft i början men ska testa lite olika träningsformer för och variera :)
I dag blev det uppvärmning på crossen i 10 min, snacka om och kommit ifrån träningen, kroppen kändes typ död efter 10 min. Men sen blev det simning 45 min..
Sen blev det dusch och nu hemma och blev goo kassler till middag. Så gott och äta mat när man tränat.

 Jag funderar på och träna tidiga mornar och hoppas att Camilla eller Cissy vill hänga med eller båda två helst :)För börjar man dagen tidigt så hinner man med mycket mera under dagen. Som sagt blir skolschemat tuffare denna delkursen och förhoppningsvis ger träningen energi och förbättrar koncentrationen.Nu när det är ljust ute så lika bra och ta sig upp tidigare och starta dagen på ett härligt och nyttigt sätt :)

Nu blir det slapp framför tvn med One Thill Hill och Gossip Girls:) Mys efter en härlig dag!


Tack:)

God morgon:) Men vet inte riktigt om den är god idag hehe. Har Sovit lite för få timmar, kroppen är som en väckarklocka klockan 7 vakna jag suuck. Kom i säng vid 3 tiden så inte så många timmars sömn direkt men hade en underbar kväll. Dagen började inte direkt bra men slutade desstu bättre, förutom att det blev lite för mycket vin, eller som jag säger för lite vatten ;0) Var ju på våffelfest hos Cissy och Kent, Cissy fyllde ju 24 i onsdags:) Väldigt gott men magen mår desstu sämre.Men många skratt blev det den eftermiddag och Kvällen :)

Var först hemma hos Camilla en sväng och snackade och eftersom jag gick upp vid 5 i gårmorse s passa jag på och somna en stund ;) Och en cider blev det oxå  :D

Mysigt blev dagen tillslut :)

Här behövs verkligen städas hemma, här ser rätt okey ut men smutsigt och behövs städas. Så Richard nästa gång kan du ju förvarna innan du knacka på ;)

Puss å Kram ses på stan!


-Socialbidrag-



Läste precis om en tjej som provar på och leva på socialbidrag i en månad hon sägs leva på 97 kr i månaden. Hennes Budget ser ut såhär :

                                        http://blogg.aftonbladet.se/30258

Men då börja jag fundera, hon har mer än oss studenter och leva på om man kollar hur mycket pengar det är beräknat efter. Har man lån och bidrag så har vi studenter ut 7800 kr. Men utifrån denna lista, så lägger man ändå 770 kr på Tv/Tele/Tidningar. Är det nödvändigt egentligen?

När man börjar studera så börjar man tänka mer ekonomiskt oftast, iaf om man ska leva på dessa 7800 kr och hyran ligger påmellan 3300-3500 kr. Men all kurslitteratur vi behöver och mat sen gärna lite kläder så vi sklipper gå runt nakna eller i söndriga kläder hade varit bra ibland *hahaha* Nej men ni förstår säkert min tanke. Det är inte lätt i dagens samhälle att leva, maten blir dyrare, dyrt och leva. Sen för att kroppen ska må bra och hålla när man börjar jobba och ända fram till pension så behöver kroppen träning vilket också kostar ca 240 kr i  månaden... Att Leva är dyrt!


Så vi kan väl säga att varken som student eller leva på socialbidrag är något kul. Men jag tror det är viktigt att visa uppskattning på andra sätt, pengar är inte allt, fast det är mycket....
 
Min familj och vänner betyder mycket och skulle aldrig kunna bytas mot pengar.

                                  


--Misslyckades--

Kom just hem efter den första misslyckande tentan, jag sabbade sista delen och därmed vet jag att det blir omtenta. Haft värsta ångesten denna gång och mått dåligt. Hur mycket jag än pluggat och läst så kändes det inte om att jag riktigt fångade upp allt. Såklkart det jag inte fungade upp kom det på såklart. Men Camilla, jag och Linn gick och tog en fika på stan och syndade lite och snacka. Trevligt :)
Nu ska jag ta och vila en stund sen städning, och faktiskt så känner jag för och städa idag konstigt nog och bara lyssna på musik och slappa. I Helgen blir det skolfritt sen blir det och ladda om batterierna igen.

En omtenta är inte hela världen men klart det känns tråkigt och man känner sig dålig men vad gör man..

I kväll blir det våffelfest och på söndag är det dags för  första mätningen Camilla :)
Önskar bara att någonting kul och positivt hade hänt i ens liv just nu känns allt off...... och ensam känner jag mig :(

Kraam på er alla!


--Tentaångest--





Vinn detta underbara armband på Malins blogg


Har värsta tentaångesten och det gör inte direkt maten bättre för mig :( Men imorgon är det hem och fira Cissy på kvällen, något kul och se framemot iaf. Men först Tenta imorgon mellan 8-12. Känns inget bra, mest förvirrad. Läst och skrivit en del anteckningar men inget verkar vilja fastna. Men efter tentan blir det lunch istan med Linn och Camilla sen lugn eftermiddag SOVA!

Sen ett besök på simhallen tänkte vi hinna med imorgon också tror jag och skriva in oss :) Sen kör vi igång! Mat+motion= bästa för kroppen!

--25 Mars Biktdags--

25 Mars Biktdags!

Idag har det inte alls gått bra. Börja dagen med att bränna min omelett så det blev som äggröra fast som jag inte alls böev mätt. Sen lunchen åt jag och en kompis ute.Buffe och ni som känner mig vet att buffe är eg ingenting jag borde äta av. mEN HÖLL MIG BORTA från det friterade iaf. Stjärna till mig. Men sen då, jag blir sjukt sugen på glass i detta fina vårvädret.Så jag tar med mig glass till R och bjuder han på. Mums... Sen då jo till Camilla och såg "du är vad du äter" och exakt sån är jag, Jag är verkligen vad jag äter. För till detta vräckte jag i mig en påse godis med mindre socker iaf från Malaco. Men okey lite mindre socker men rent för många kcal... "haha" Nej nu börjar jag känna tenta ångest och imorgon är det slut diciplin sen får det bära eller brista på fredag!

Kraaam på er alla

Grattis än en gång till Cissy som fyller 24 år idag. På fredag har hon bett mig och inte räkna mina kcal för då blir det våffelfest, så får det bli men de andra dagarna SKÄRPNING ZANDRA SOMMAREN ÄR SNART HÄR!!


--Bikt--

Gårdagen!
Maten gick perfekt och jag lät benen vila som jag sa förutom en liten promenad till biblioteket. I natt drömde jag något hel sjuk, att mina R från operationerna i min fot öppnades och började spruta blod. Vaknade i skräck, fy vad obehagligt. Varför drömmer man?

Idag är det diciplin som gäller i pluggandet och har lättast för och fokucera på förmiddagarna för tillfället så nu ska jag börja tidigt och plugga..
Sen blir det storhandling, några som har tips på goda rätter med inte allförmånga ingredienser får gärna säga ifrån ide torka lider jag av...

Skulle behöva diciplin i pluggandet, men kommit fram till at jag pluggar bäst förmiddagar och nattetid haha smart va... Men mitt största problem är att mina ögon blir trötta när jag läser suuuck.... ENERGI!


--Gårdagen--

Gårdagen gick utmärkt, iallafall om vi pratar promenad och matmässigt. Blev två promenader under dagen. Jag är på gång. Snart börjar Jag och Camilla att träna på simhallen där det finns gym också. Ska bli sjukt skoj men fy vad det kommer kännas ;) Men då ger det resultat iaf! Jag hoppas Cissy hänger med:0) Då kan vi kämpa ihop ooch sen blir det socialt och något man gör ihop samtidigt som kroppen tränas och mår bra. Blir en utmaning :)Sk nog skriva träningsdagbok med startmått, kul och se förändringen :)


Idag känns kroppen, benen rättaresagt väldigt trötta och promenaden kommer bli seg, vi skulle gått ut nu på morgonen men  jag skippar min kropp behöver vila känner jag.. och fy vilket väder. Solen skiner men kallt och framförallt snöigt och blåst. Var tog våren vägen? Sen mår nog inte mina ben så bra idag tyvärr så dem behöver nog vila istället för tampas i snön och blåsten. Ja jag har börjat lyssna på min kropp!'
Men 6 promenader på 3 dagar blev det iaf, vilket jag är nöjd med :)

--irriterad--

Vi har hela tiden fått informationen. På tentan får boken användas som uppslagsverk, alltså ha boken med sig. I Tisdags sa lärarna. Skriv nu mycket tankar och anteckningar i boken. I Fredags kommer ett mail. Boken får inte tas med som hjälpmedel.

Nähää men 1 vecka innan. Kul. Denna boken heter "Barn och Ungdomspsykologi " och är i mina ögon väldigt intressant och viktig. Men denna boken har vi knappt användt oss av innan bara 2 föreläsningsdagar förra veckan. Men boken innehåller mycket ord, förklaringar och mycket viktigt. Hur är tanken att vi ska lära oss. För vår sida hade en hemtenta passat denna boken mycket bättre vilket man alltid haft innan. Så varför ändra?

Hade man vetat från början att vi haft tenta och att böcker får ej medtagas så hade man ställt in sig på detta men att komma en vecka innan och ndra känns så himla fel och taskigt mot oss studenter. Man lägger ändå upp sin plan och anpassar sig efter informationen man får frånbörjan.
Sjukt irriterad :/

Idag är hjärnan seg men försöker läsa lite ändå....Läser och Läser men hur mycket man tar till sig är frågan...
Har en roooolig vecka framför mig "not"

Sover gott på fredag eftermiddag iaf!

--Yess--

Jag är igång! 7.30 var jag utanför dörren och började min morgonporomenad och dejt med mix megapol. Med musik är livet. Jag har fått tillbaka mitt liv som jag nog tappade i nån grop innan men nu är jag tillbaka...

Jag och Camilla började prata om träningen. Vi ska ju börja träna ihop på simhallen. På simhallen finns många altentiv och välja mellan, pass (vattengympa osv) och simning men även gym. Så där kan jag välja exakt vad min kropp klarar av och simning och vattengympa är skonsamt!
Efter tentan börjar vi och vi börjar med och mäta oss :) För o se resultat och förändring....
Sjukt bra kommer det bli men säkert väldigt tufft i början innan kroppen vant sig.....


Kram på er alla!
Ibland är det trögt och ta sig ut men ack vad skönt det känns sen :)
 

Tentaplugg står på schemat idag!


Lördags tips!



Ett gott altenativ till annat godiS för Salt lakrits älskare :0)

141 KCAL PER 100G/PÅSE! HELT PERFEKT!

Självklart inräknat i dagens kcal :)

Underbart!

Solen skiner och morgonpromenad blev gjord, innan det var dags att sätta sig och äsa inför tentan. Jobbigt men väldigt intressant mycket av det iaf :0)
Efter ett samtal per sms med mamma igår, du är så stöttande mamma. Så bestämde jag mig för och börja väga maten igen. Det är det ända som får mig att hålla mig fokucerad. För innerst inne vet jag med mig själv att jag klarar detta och det jag gillar med vk är att det inte finns några förbud.. Man får äta allt men i måttlig mängd. Så efter ha sköt mig bra hela dagen och ätit kcalsnålt så får jag plats med lite lördagsgodis ikväll. Underbart att än en gång känna att man får äta det och inte behöver ha dåligt samvete för eftersom att jag vet att jag får in det i min matplanering!

Solen skiner så tänkte gå en liten sväng nu efter ha pluggat hela dagen.

Jag är på G!

Det är aldrig försent att komma igång igen!

20 dagar kvar!



tills jag ska permententa och klippa mig!

Så från och med imorgon Lördag den 21 mars 09 lovar jag härmed att sköta mig!
Ingen hetsätning
Inget snacks, för de funkar garanterat inte märker jag!

Ni som har mitt nummer får gärna hålla mig extra peppad!!


Äter jag massa,känner jag mig svullen och äcklig..
Så känner jag mig men varför fortsätter jag....

Jag blir galen..

Mamma, vill du utmana mig, behöver peppning....


Wieee!

Fick tillbaka hemtentan och fick bra omdöme, känns otroligt skönt. Så nu kan man lägga det åt sidan och fokucera på tentan som vi har nästa fredag. Så himla skönt att jag verkar fixa universitetet, det kunde jag aldrig tänka mig för 1 år sedan då jag skulle söka in till universitetet! Shiiit liksom jag, Zandra , på universitetet. Vem kunde tro det? Iaf inte jag. Aldrig varit speciellt duktig i skolan och har alltid haft det tufft och lära mig. Men jag har övervinnit mig själv och jag klarar verkligen detta. Det ska firas med någon fint när vi ska till stan nästa lördag :0)

Nu är besiktningen färdig på min gamla lägenhet och kan släppa det. Såå himla sköönt.

Vad är skönare och vakna till än att solen skiner in genomn fönsterna kl 7.00 såå underbart!

Snart dax för mig och Camilla att börja träna, kanska ska köpa någon fina träningskläder så det blir roligare och träna! Hinner ju träna en del innan sommaren så hoppas på en självsäker sommar på stranden! ;)


Nu ska jag vänta på att Camilla läst färdigt och sen gå och handla!

Värsta pluggschema inför tentan är skrivet och ska följas!


Bättre sent än aldrig!

Haft en helt underbar helg med familjen som varit på besök, fast en väldigt onyttig sådan,men det är ingenting jag mår dåligt över. På lördagen var vi på stan för att leta efter kläder,men som vanligt kom vi hem med kläder till mina systrar och inte till mig själv. På kvällen lyxade vi till det med min systers favorit:falukorv o pasta. Sen kom snälla Camilla med vin och så åt vi ost och kex framför Melodifestival. Fast att det inte va min favorit som vann, så hade jag ändå det trevligt eftersom jag fick tillbringa kvällen med dom några av dom viktigaste personerna i mitt liv.

Isöndags åkte familjen hem, kändes ledsamt och småjobbigt. Nu är det fullt upp i skolan med vfu uppgifter och från och med imorgon börjar tentapluggandet. Jag och Camilla har lagt upp ett pluggschema nu så tentan hoppas vi rocka på :) Iaf göra vårt bästa och komma förbereda. Funderar på att ta en naturdiets kur för och rensa kroppen från allt man fått i sig på sista tiden samt komma bort från "matberoendet".

Men jag är verkligen superglad, äntligen ska jag komma i gång med träningen och myckt roligare när man är två Så Från och med april kommer jag tillbringa stora delar av mitt liv på simhallen, då jag äntligen övertalat Camilla till att börja träna med mig. Vi kommer rocka gumman :)

Den 9 april ska jag permenenta mitt hår :0)  och nästa helg efter tentan ska jag o camilla gå runt på stan och shoppa lite sen gäller det och snåla lite resten av månaden ;) Men det är det värt!
Nu ska jag sova imorgon fortsätter allvaret men de roliga sakerna att se framemot får bli min energi!

"Två timmar"

Om två timmar ungefär kommer familjen. Så himla mysig helg det kommer bli :) Har just kommit i från affären och handlat lite. Fick visst med mig choklad i korgen... Tanken var ju till mina systrar, men det kommer bli jobbigt och stå emot... suuck.. Men snäll syster som man är så ;) Kanske får bli lite kiwi och clementiner istället. Får väl se hur det blir. Men vet ni popcorn är inge bra i heller har jag insett menmen. Allt gälller ju och äta med måtta vilket ibland är mitt STORA PROBLEM! Fy vad jag skulle vilja börja träna. Promenader känner inte jag att jag kan "bli bättre " utan jag vill kunna utmana min kropp i styrka och kondition..(crosstrainern är bra för min kropp, skonsama för knäet...

Träna, Träna, Träna,Om jag ska kunna hålla fast vid min vikt så måste jag börja träna för att kunna äta normalt och få energi!

Nu ska jag diska o fixa lite innan familjen kommer!

Hejsvej!

Dagens planering

  • Steg upp kl 7 och gick in i duschen, därefter blev det frukost framför datorn och lite bloggar. Hmm borde kanske läsa lite nyheter någongång också men att läsa bloggar på vk. Får mig extra motiverad.. Sen så blev det soffan med lite te och banan medan jag läste lite kurslitteratur. Frukosten blev inte så stor, inte så hungrig därför efter en liten tallrik fil o Allbran fick det bli en banan.
  • Nu ska jag snart bege mig till praktiken, äntligen känner jag mig relativt frisk och någorlunda piggare. Så hoppas klara av det.
  • Efter praktiken ska jag hem och byta om och sen ner till gamla lägenheten och flyttstäda.
  • Sen hem och läsa kurslitteratur och äta.
  • Seeen lär jag vara döööd och somna som en stock......



Underbart fint och soligt väder idag! Då blir man extra glad och motiverad, Våren är snart här och månaderna springer iväg!

Kraaam på er alla !


Snart så...

Kommer familjen, om ca exakt 1 dygn.. Längtar efter er så mycket! Har varit och handlat med Camilla idag. Lite av mina systrars favoriter! Annars har jag bara tagit det lungt idag och försökt samla krafter. Imorgon blir det praktik vilket känns jättekul, hoppas bara jag orkar... Varit sjuk många dagar och orken o kraften har inte riktigt hittat tillbaka och förkylningen är kvar. Men det måste gå!  Så imorgon ska jag observera lite.. Efter praktiken imorgon ska jag ta mig ner till min gamla lägenhet och städa lite och sen hem och plugga och äta sen lär jag däcka av trötthet. Blir tufft men måste göras. Vill städa så mycket som möjligt så inte vi ska behöva lägga allt för långt tid på lördag där. Ska försöka dra ut familjen på promenad. Frasse (hunden) kommer ju med så det gillar han säkert :)

Kommer bli en härlig helg tillsamans med familjen och mycket mys!

Nystart!

Ska sova strax, mår fortfarande inte alls bra, det går som en berg och dalbana. Men orken och kraften har liksom försvunnit någonstans.....men annars har jag haft några saker som gjort mig extra glad idag. Men jag väntar nog med att berätta. Får se hur det går men nervös är jag. Men idag har jag iaf hållt mig inom mina kcal vilket känns jättebra :0) Känner mig rätt stolt över att klarat av dagen.. Jag tror jag ska unna mig något nytt klädesplagg, när dettta ska bli av ska jag fundera över. Men tror det kan motivera mig.. Att ligga hemma om dagarna och inte orka göra någonting får mig att bli så uttråkad. Men med en kropp som känns som gummi i mellanåt kan man ingenting göra. Tror jag ska sätta mig och skicka i väg lite bilder till framkallning i morgon så jag kan få ihop mina tavlor :)

Sov gott och glöm inte att ta hand om din kropp och själ!


"Tack Tack"

Trodde jag var på bättringsvägen, men shii fick jag.. Vaknade av att ansiktet är svillet och halsen gör konstigt ont... Är liksom inte tjock men ont...Går miste om praktiken vilket känns hemskt.. Men får ta igen dagarna sen. Hade inte orkat...Hatar vara sjuk, blir så rastlös och uttråkad!
Men ska försöka skriva en uppgift till skolan idag iaf, så jag får någonting gjort. Har inte orkat plugga ett dugg, kraften finns där egentligen inte vilket lär bli när jag väl blir frisk lär jag ha massa att plugga. Har ju salstenta den 27 mars också, det gör mig bara ännu mera stressad.Funderar på och flytta inflyttningsfesten, verkar inte som några kan komma och problem med Gästleg och så. Kanske hade det varit bättre och flyttat den till april och sen haft hela helgen och plugga till tentan? För festar man lördagen så vet jag att söndagen också är körd för min del... Känner mig själv, man blir ju lite seg dagen efter...Inte för att jag alls känner för och festa som jag mår nu men blir väl frisk :)

Camilla, Cissy, Vad tycker ni? Förslag på datum?


Nu blir det en kopp te och fil och All Bran!

Nya tag!

Nej nu får det vara slut med massa dåliga ursäkter... vadå sjuk och jag får äta, men när jag blir frisk då? Då har jag ju massa extra och kämpa med... NejNej nu är det slut... Nu ska jag sova och imorgon är det nya tag!!

Men inget godis och bakverk sen i onsdags! Wieee :)


Ps: Ingen glass idag!!


"sjuk och ofokucerad"

Att vara sjuk och minska i vikt funkar inte direkt.... iaf inte sålänge man inte är magsjuk.. Det har blivit mycket glass. Men from imorgon får det vara slut med att äta så mycket glass. Nu känner jag att jag saknar min nyttiga mat igen, och skulle vilja komma i gång men orken finns inte så får vänta tills jag blir frisk. Dags och samla krafter nu... Jag behöver lite motivations och utmaningar... Någon som har något förslag eller vill utmana mig. Våren och sommaren kommer fortare än vad man tror.. Såå vad sägs?

En tävling?




"Alla Kan"

  • Tappa aldrig tron på dig själv
  • De du inte kan, se det som en utmaning.
  • Du är skyldig dig själv att kämpa
  • Du kommer lyckas!!
  • Det är aldrig försent
  • Din hälsa både på insidan och utsidan är det viktigaste!!

Jag tror att det är viktigt att tänka igenom. Vad vill jag förändra i mitt liv? Varför ?och för vems skull? och  hur ska jag gå tillväga? Alla har vi olika saker och kämpa med. Men en sak har vi gemensamt... Vi kämpar alla till och nå våra mål..


Svackor har vi alla och bättre och sämre dagar men det gör dig starkare i längden..

Titta på den stora förändringen och hur det förändrat ditt liv både psykiskt och fysiskt! Du är BÄST!


Jag vill TACKA ALLA som stöttat mig än en gång och ni har verkligen fått mig och börja leva och se en ljus framtid! Nu vill jag hitta fler utmaningar och funderar på vad det kan vara. Vill börja idrotta, röra mig.... Finns inga hinder bara möjligheter!!

(Att vara sjuk, får en att fundera på vad som är viktigast i  mitt liv.. och det är Jag SJÄLV.. Jag måste  fortsätta fokucera på mig själv!


Kul helg!

Jag är helt borta. Just vaknat. Somnade om fram tills nu. Huvudet känns som någon har sparkat på, en känsla av ett tryck i hela kroppen, ont i öronen, näsan rinner, ögonen svider... Suuck vilken underbar helg. NOOOT! Känslan av att jag måste komma igång och skriva på uppgifterna sitter i bakhuvudet men orken finns inte.. Inte konstigt jag känt mig off hela veckan men tur att jag fick flyttat innan det bröt ut.. Nu kan jag knappt plocka undan här hemma utan att jag blir varm i hela kroppen... SHIIIT!

Sjuk uinder praktiken är ingen höjdare, men får ta igen det senare under terminen. Antagligen med mer kraft. För nu känns det som att jag inte lär gå imorgon i heller.. Inte kännt mig såhär på måååånga år!



"Snaart ses vi, hoppas på och bli frisk till freda"

"En helt ny tjej"

Förebild!

Efter bild - Vilken skillnad!

Gumman!
Vilken skillnad, klart man blir lite avvis men så glad för din skull.. Blev superbra! Vad lite färg och klippning kan förändra ett utseende. Du ser mycket piggare ut... Snyggt :)

Var med Camilla hos frissanm himla kul. Önskar att jag också haft råd att förändra mig och shoppat lite nytt.. Lite mer stilfullt... Efter min viktnedgång så är önskan ännu större.. Men någongång så....




Helg och sjuk!

Förkyld och orken är inte den bästa. Balansen ännu dåligare när jag är sjuk. Såklart så ramlade jag och slog i sönder tallriken igår. Suuck.. Miljoner bitar och blodet kom.... Försökte efterlysa plåster men R svara inte.... Så handduk fick det bli..Så nu är händerna såriga... Men Camilla var gullig och kom med glass och så såg vi lets dance! Lagom dålig utröstning!!Sen när hon gick somnade jag som en stock..Och idag är det inte direkt bättre, förkyld som sjutton, så jag ställde in o laga mat ikväll till Cissy, Kent och Camilla utan de kommer till kl 20.00 och Andra chansen!

Den 21 mars blir det fest, lite förfest här hemma och sen studentpuben, funderar på rocktema, lite rockinspirerat... Men någon som har fler förslag så säg till!  Får se vem som kommer men några stycken blir vi förhoppningsvis!


Nu ska jag fixa lite här sen till Biblioteket och sen kolla hur det går för Camilla hos frissan... :)

Inne på 3dje dagen utan godis!


Sjuk :/

Grattis Zandra, här får du en bacill som växer till en boll i halsen... Första pris!
Vaknade klockan 5 imorse av denna underbara bacill...
Detta är verkligen vad jag önskat mig.. NOT! Och inte känns det bättre av att många är sjuka som jag träffat så detta känns bara som en början.. Inte komstigt att min ork inte varit densamma denna veckan.. Kännt mig helt borta, Ja okey mer borta än vanligt ;) Nu önskar jag bara att jag hade haft nyponsoppa, mandelbeskwier och glass. Skulle kunna leva på detta när jag är sjuk.. Känns härligt för halsen.. Fast jag är hungrog är man inte speciellt sugen på något.. Druckit massa vatten och te idag vilket resulterat i måånga toabesök.. Ni kan själv tänka er, går ofta på toa annars så nu är det ännu värre... "GAAAAHH"

Hatar och vara sjuk.... Fast vem tycker om och vara sjuk egentligen... Men orken bara är borta och jag som behöver plugga men ja det får vänta tills jag känner mig bättre....

Krram på er alla!

"Lägenhetsbilder"



Här kommer man in :)Dörren till vänster leder till ----


TOAN! ;0)


Sovalkoven och vardagsrummet ;0)
 Tvn ska inte stå sådär sen men behöver skaffa längre antennsladd!


Här är mitt kök och köksplats :)

Så detta var min lilla husesyn! Trivs jättebra och känns skönt och bo på andra våningen.Klart saknar man lite småsaker men det får handlas efterhand typ.. 2 Taklampor och Gardiner och gardinstänger..och så vill jag ha en sån liten röd matta till! Sen är mitt hem komplett hmm tror ja....Men glad är jag!

"Äntligen"

Har jag flyttat :) Känns himla bra. Fått upp allting redan och allt känns som sagt superbra. Varit tyst här på bloggen någon dag, haft mycket med flytten och varit allmänt off. Flytten igår gick väl relativt smidigt efter pappa och rickard tog möblerna efter att jag och Camilla flyttat resten. Tack än en gång för all hjälp! Men nu är jag iafpå plats och et känns superskönt. Annars springer dagarna i väg och 2a praktikveckan är snart över. Känns som jag har nån bacill i kroppen. Men håller tummarna att det inte bryter ut..

Nej nu ska jag upp och lämna dammsugaren till Richard igen, lånar den i mellanåt nu när  min dammsugare är i andra lägenheten. Men nästa vecka ska jag städa den lägenheten så.... Tack för att jag får låna den iaf!

Ciao..

Idag är det dax!

Idag är det dags och flytta de sista. Ska bli så himla skönt och komma på plats.. Men innan det är dafs så är det praktik som gäller.Men frågan är ju när pappa kommer?Får väl skicka i väg ett sms och be han höra av sig när han vet.. Annars har jag sovit helt okey, sista natten här....
När jag satt igång msn just så mötes jag av att A hade skrivit. Tack för dina fina ord,. Jag är rätt nöjd med viktnedgången i det stora hela faktiskt. Jag är stolt över den "stora" förvandlingen, jag känner mig mycket gladare och positivare och lycklig.. Du kommer också klara ditt mål. Vågen är väl egentligen inte det viktigaste utan det är hur din kropp känns och hur man trivs i den...En vikt kan ju pendla upp och ner från en dag till en annan.Du kommer klara det. Du har gjort det förr och jag vet att du kan med rätt vilja och ork o kraft..  Hade varit väldigt kul och träffas när vi båda känner oss fä'rdiga med vårt mål!


Nu längtar jag bara komma tillbaka till rätt rutiner igen.Men som sagt livet är en berg och dalbana och så är även vikten... Så gäller och hitta tillbaka så kan kommer tillbaka igen :)

Nu ska jag in i dischen och vakna sen packa ihop lite smått och äta frukost!
Kraaam på er!

Efter en underbar helg!



Är jag nu tillbaka i hemmas i Växjö där jag lever nu och trivs som fisken i vattnet.. Helgen har varit superhärlig. Melodifestivalen och restaurangen vi åt på var hel underbart och stämningen härlig. Tack för denna underbara dag! Innan det var dags för och äta så var jag i väg på ikea med mamma och frida, frida var sjuk stackaren men du är så himla goo gumman... Sen begav vi oss till mormor. Tsck mormor för den försenade julklappen. Vui hade ju inte träffats sen i somras.. Mormor blev rätt "chockad" över att jag blivit så liten... eller liten och liten men blivit mindre. Var kul att hon märkte det. För jag har ju kämpat... Klart det går ju i vågor men jag hittar alltid tillbaka.... Sommaren SKA jag vara såå nöjd med mig själv....


....
Godisfri månad?

Någon som hänger med på utmaningen?



Efter en veckans ätande av godis, får väl skylla på den dära hemska tråkiga tjejveckan, måste ju skylla på något men det är ju egentligen bara mitt eget fel.. Men godis är ju så himla gott och jag fastnade verkligen igen.. En bit blir många bitar.. Men jag är ändå inte i närheten av vad jag kunde äta och köpa förr.. Men efter några dagars godisätande så kände jag att såhär kan jag inte fortsätta... Så nu försöker jag komma bort från godisätandet och därför from idag blir det godisfri månad. En dag avklarad och känns inte alls jobbigt, inte än som jag trodde...

Idag har jag haft en helt underbar dag, först praktiken vilket blev mycket lärorikt och kul dag sen hämtade jag mina efterlängtade nyklar till min ny lägenhet :) :) Jag är så glad fast det känns väldigt overkligt än. Sen har Camilla hjälpt mig flytta en del saker idag... Tusen tack gumman :) Resten blir som sagt på onsdag... Läängtar redan.. Vill ju ha allt på plats nuuu :) Kvällen avslutades med gooda Subway mackor :)  Maten blir lite konstig nu i flytten men det ska bli ändring på detta efter flytten... Mår ju mycket bättre när kroppen får nyttig mat...

Livet är en berg och dalbana och en del perioder äter man mera men det gäller och bryta sitt beteende och fortsätta sitt nyttiga liv efteråt... Blicka framåt och du kommer nå dina drömmar!


RSS 2.0